Joseph Yu

Joseph Yu Ă€r född under andra vĂ€rldskriget i en liten by i Södra Kina. Som barn bodde han pĂ„ landet och fick ingen riktig skolutbildning innan han flyttade till Hong Kong nĂ€r han var 11 Ă„r gammal. MĂ„nga mĂ€nniskor ger honom rĂ„det att hitta pĂ„ en historia om att han studerade Astrologi och Feng Shui i sin barndom frĂ„n en munk, sĂ„som mĂ„nga berömda Feng Shui MĂ€starna gör. Han föredrar att tala om sanningen. Yu studerade matematik och fysik i Hong Kongs Universitet 1960. Han avskydde  alla vidskepliga sorter och lovade förstöra den absurda övertygelsen frĂ„n okunniga mĂ€nniskor. Han besökte olika bibliotek med hopp om att hitta bevis mot Astrologin och Feng Shui i de gamla böckerna. Ju djupare han lĂ€ste inom Ă€mnet, desto mer fick han en spĂ€nnande tilldragelse om den rika antika Kinesiska Kulturen.

Joseph Yu grundade Feng Shui Research Center Är 1998 för att fullgöra sitt uppdrag.

Under den tiden Joseph Yu var lÀrare i matematik efter sin Universitetsexamen, hade han tur att som granne ha en gammal Feng Shui mÀstare. Den gamla mÀstaren var mycket snÀll och avslöjade för honom en massa hemligheter om de fem konstarterna Àven om han inte var en av sina lÀrjungar.

Vid en Kinesisk nyĂ„rsfest hemma hos gamla MĂ€staren, sa han till sina elever, ”Den hĂ€r unge mannen Ă€ven om han inte Ă€r officiellt under mitt ansvar, har han lĂ€rt sig mer Ă€n de flesta av er eftersom han har ett logiskt tĂ€nkande och vĂ„gar debattera med mig inom olika resultat.”

Den gamla mĂ€staren dog nĂ„gra mĂ„nader efter. Joseph Yu kĂ€nde sig obekvĂ€m i den gamle mĂ€starens elevers sĂ€llskap. Han Ă€r tacksam, men omstĂ€ndigheterna gjorde  det omöjligt för honom att uttrycka sin tacksamhet gentemot mĂ€staren som avslöjade en massa ovĂ€rderlig kunskap för honom.

Om min lÀrare Master Joseph Yu:
Av en slump sÄg jag Master Joseph Yus hemsida och anmÀlde mig till hans korrespondenskurser.

Han Àr en generös lÀrare, som delar med sig kunskap och uppmuntrar hundratals elever i sina studier runt om i vÀrlden.

Han Àr en intelligent, klok och varmhjÀrtat mÀnniska. Hans kurser speglar sitt klara och logiska tÀnkande, sin öppna och vÀnliga karaktÀr samt en offantlig kunskap om Àmnet.

Jag hoppas kunna förbli hans elev i mÄnga Är!

Olga Garcia