You are currently viewing Vårt sovrum och möblering

Vårt sovrum och möblering

Varje sovrum är speciellt och inredningen bör skräddarsys.
Det finns dock vissa saker man bör ta hänsyn till men som kan vara bra även om man inte känner till vilka energier råder i vårt sovrum.

Bra tips vi kan använda i alla sovrum.

  1. Sovrummet skall kännas bekvämt och lugnt.
  2. Ha alltid en sänggavel. Den ger extra stöd även i vårt dagliga liv.
  3. Ställ inte sängen mot ett fönster eller mitt i rummet. Vi behöver skydd bakom oss när vi sover.
  4. Om möjligt, ha inte skrivbord eller arbets prylar nära sängen. Vi behöver koppla bort våra tankar från arbetet för att vila ordentligt under natten. Ett lugnt sovrum hjälper oss att må bra, känna oss pigga och fulla av en ny energi när vi vaknar.
  5. Om lägenheten är liten och du behöver ha natt och dags aktiviteter i samma ru, kan du ha någon form av skiljevägg eller vikskärm för sovdelen. Skapa ett speciellt myshörn där du kan känna dig skyddad och som omfamnad i en lugn liten vrå.
  6. Det är bäst att inte ha växter i sovrummet. Växterna är en yang energi och de behöver vanligtvis syre under natten såsom du. Rädslan för ett överdrivet utsläpp av koldioxid finns. Det finns dock vissa växter man kan använda eftersom de sägs att de rensar luften. Morstunga, fredskalla och gullranka hör till de man kan använda sig av i sovrummet.
  7. Det finns några som säger att ljudet av en porlande fontän hjälper att sova bättre… men föntänen är yang och dess aktivitet under natten kan störa den goda yin energi vi önskar använda under sömnen så vi kanske vaknar med rygg eller hals ont… beroende på vilken yin energi vi har där vi sover.

Om du följer dessa tips och använder god energi för att sova, är jag säker på att du kommer att få en god sömn. Du kommer att känna dig mera avslappnad med mycket energi för att börja dagen, eftersom du har ett bra sovrum.

Behöver Du hjälp med att möblera ditt hus eller arbetsplats på bästa möjliga sätt?

Lämna ett svar