You are currently viewing Feng Shui och Ytterdörren

Feng Shui och Ytterdörren

Ytterdörren i Feng Shui är som personens mun.
Vi mår bättre om vi äter sund mat och även äter regelbundet.

Vårt hus mår också bättre om den energi som kommer in genom dörren är en bra yang energi (eftersom dörr och rörelse går ihop) och om man går ut och in där ofta för att på så sätt ”bjuda in” den goda energin i husets alla hörn.

Förr i tiden i Kina var alla hus en plans-hus och hade en liten trädgård eller bara ett tomt utrymme framför huset. Ytterdörren var som husets mun.

Om vi bor i villa, blir det samma för oss.
Men tiden förändrar stadens utseende… och nu har vi även höghus.

Om vi bor i lägenhet… lägenhetens ytterdörr kan inte jämföras med villans ytterdörren eftersom vi inte ser himlen från lägenhetens ytterdörr… vi ser bara trapp-uppgången och hissen!

Energin som kommer till oss från himlen, är starkare om vi har balkong eller stora fönster. Det är dessa som blir som personens mun eftersom där finns rörelse och det är där som vi håller kontakt med yttervärlden.

På så sätt kan vi få in yang qi som förhoppningsvis är en god yang qi som aktiveras och kommer in i bostaden (eller affären eller företaget!) vilket ger möjlighet att skapa välstånd.

Om vi bor i villa och har flera ingångar eller altan dörrar så har varje dörr sin egen yang qi om dörrarna befinner sig på olika vädersträck.

Det finns åtta vädersträck och möjligheten finns att få åtta olika sorters qi om vi skulle ha en dörr i vart och ett av dessa vädersträck.

Därför är det viktigt att veta om dörren bjuder in en god qi. Annars kan vi ha olika sorters problem inne i huset, beroende på vilken energi vi får in i huset genom dörren, altanen, dörren eller fönstret vi öppnar ofta för att vädra…

På liknande sätt, om vi äter skräp mat, kommer vi förr eller senare att få hälso-problem.
Därför ör det otroligt viktigt att veta om den qin vi för in är en gynnsam energi.

Känner Du att Du skulle behöva hjälp att förbättra Ditt hem?

Lämna ett svar